Американският поет и двукратен носител на награда Пулицър Уилям Стенли Мъруин

...
Американският поет и двукратен носител на награда Пулицър Уилям Стенли Мъруин
Коментари Харесай

Тъжна вест: Издъхна световноизвестният и незабравим

Американският стихотворец и повторен притежател на премия " Пулицър "  Уилям Стенли Мъруин е умрял на 91-годишна възраст, съобщи в. " Ню Йорк таймс ", представен от Блиц.

От " Copper Canyon Press " оповестяват, че Мъруин е умрял в съня си в дома си на хавайския остров Мауи.

Творчеството на Уилям Стенли Мъруин еволюира през редица стилове, отдавайки респект към природата, осъждайки войната и индустриализацията и търсейки неуловимото минало.

Мъруин е създател на повече от 20 книги - от ранни произведения, въодушевени от легенди и митове, през гневни митинги против унищожаването на околната среда и войната във Виетнам, до късни размисли върху възрастта и времето. Превеждал е стихове на Данте Алигиери и Пабло Неруда.

Уилям Стенли Мъруин е роден на 30 септември 1927 година в Ню Йорк. Завършил е Принстънския университет. Носител е на многочислени оценки. През 1971 и 2009 година е почетен с премия " Пулицър ".

През 2010 година е разгласен за поет-лауреат на Съединени американски щати - официален стихотворец на Библиотеката на Конгреса, който се избира за период от една година.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР